Autor: Mag 2012-05-30 14:39:36
Moje zadanie zawodowe to doradztwo w gastronomii. Mój zawód przede wszystkim polega na tym, że prowadzę kilka restauracji i staram się w formie consultingu doradzać w sprawach gastronomicznych, stąd nazwa doradztwo w gastronomii. Łącznie tych restauracji jest siedem i muszę mieć nadzór nad nimi wszystkim.
Podobne wpisy:
Autor: Tommi Tytuł: Znajomy miliarderMój znajomy zawsze był zaradny. Nigdy nie był przesadnie inteligentny, jednak trzeba przyznać, że potrafił wykorzystać poziom swojej wiedzy w 100%. Zawsze pasjonowała go elektronika informatyka i sieci gsm. Niestety nie przekładało się to na jego oceny, bo pomimo dosyć...
Samo doradztwo w gastronomii zajmuje się średnio w ciągu dnia 8 godzin. Moim obowiązkiem jest organizować degustacje whisky, przygotować te degustacje whisky. Ważne jest, aby zaprosić znane osoby na degustacje whisky, by w przyszłości móc podpisać z nimi kontrakt na reklamę naszych wyrobów.
Choć powiem, że celebryci są chętni do tego typu współpracy, bo dobrze się bawią na takich imprezach. Degustacja whisky sama w sobie nie jest taka zła, zwłaszcza dla tych, którzy cenią sobie ten szlachetny trunek o złocistym odcieniu. Właśnie degustacja whisky daje możliwość spróbowania nowości rynkowych nim spróbują ją inni.
Ale także daje szanse poznać wielu ciekawych ludzi. Dla mnie samego degustacja whisky, którą organizuje i która jest potem zachwalana jest częścią mojej pracy, mojego zawodu. Firma mi płaci za to, że pojawię się na degustacji.
Dla mnie z początku była to pasja, a potem szukałam sposobu jak połączyć pasję z pożytecznym, czyli z konkretnym zawodem i pieniędzmi. I tak udało się, bo jestem teraz doradcą nie tylko w gastronomii, ale i do spraw whisky.
Tagi: www.cecib.edu.pl, ,